Tuesday, 10 March 2009

Shit säger jag bara. (Vet inte om ordvalet är det bästa att beskriva min stundande frustration, men jag kommer inte på något bättre just nu). Känner mig allmänt lost. Hade en djup diskussion med föräldrar och lillasyster om livet och stress och piss och skit. Det var tungt. Än en gång har mina föräldrar bevisat hur dåliga dom är på att sätta sig in i sina tonårsdöttrars vardagsliv. Sånt gör mig trött. Får mig att sucka och må illa av deras oförmåga att förstå. Spelade depplåtar på gitarren för att göra det hela ännu lite jobbigare än vad det redan var.

Ibland kan man drabbas av en rätt obehaglig känsla. Nånting kallt som ifrågasätter hela den egna existensen, som gör att man börjar reflektera över vad man egentligen håller på med. Saker som förut kunde vara det absolut roligaste eller mest intressanta är plötsligt inte kul längre. Sådant man förut kunde tänka sig att ägna hela sitt liv åt känns liksom... förbrukat. Plötsligt upptäcker man att omvärlden utnyttjat ens talanger och kunskaper alldeles för länge. Så pass länge att det hela förvandlats till en ändlös prestationsspiral där allt handlar om att överträffa sig själv. En kamp mot ouppnåeliga mål som man själv sätter upp, av rädsla för att misslyckas och falla till botten och bli värdelös. Sådant man brinner för missbrukas, tappar i mening och relevans då lust och intresse omedvetet ersätts av krav och förväntningar.
Allt det roliga är plötsligt jämförbart och likvärdigt med vilken annan skit som helst, ännu en i mängden av stressfaktorer och ångestfyrverkerier.

Känns som att jag tappat fokus, kontroll, struktur, allt. Fjärde blogginlägget för dagen och jag har två matteprov, samhällsuppsats, fotouppgifter, företagsproblem, redaktionsuppdrag, inget sommarjobb, svenska-, psykologi- och multimediauppgifter att skriva, fota, filma, sy, planera, plugga till, träna på, anteckna och maila. Motivationen ligger helt klart på minussidan.

Ge mig en konsert och någon att inte-ens-kunna-gå-utan-din-luft-i-mina-lungor.

4 comments:

 1. hej. totalt kaos i min hjärna när jag glömde skriva min e-mail.

  "Venissaget kommer att hållas i löparhuset, på ett ställe som kallas för luderkupan/det nya vaga. Mycket fin lokal om ni frågar mig. Öl och eventuellt vin kommer att finnas där, jag har inte superkoll eftersom jag bara ställer ut och inte har stället, men jag tror att det kommer att säljas för nån tia eller två styck.

  Det ligger i alla fall mitt emot GP-huset vid centralstationen, och ni känner igen det på grund av den gigantiska bilden på löpare som är målad på väggen där.
  Gå alltså av vid centralstationen/drottningtorget och följ spårvagnspåret mot ullevi/gp-huset/redbergs-hållet så kommer ni att hitta. Jag är verkligen sämst på vägbeskrivningar."

  ett utdrag ur mitt lilla mail. haha.
  hoppas vi ses där!

  Kram

  ReplyDelete
 2. Otroligt tack för det!
  I'll be there! :D

  ReplyDelete
 3. Tack för ord på en liten del av känslorna och helvetesskapet. Tack för allt. mycket är jobbigt nu. Jag älskar dig<3

  ReplyDelete
 4. Jag vet, jag finns för dig dygnet runt om du vill. Jag älskar dig ännu mer<3

  ReplyDelete