Wednesday, 4 March 2009

desert soul

Sitter och lyssnar på Emily McWilliam. Läste en kort artikel om henne och jag kände mig lite tvungen att spana in hennes MySpace, bara för att hon kallar sin musikaliska genre "Öken Soul". Öken Soul - hur skönt är inte det? Nu har jag dock efter sådär två låtar insett att hon inte är riktigt i min smak. Eller så är det kanske genren som känns fel. Eller så är det helt enkelt bara fel tidpunkt för den här sortens musik. Coolt namn behöver ju nödvändigtvis inte innebära lika coolt innehåll. Sjunger om octopuses och mermaids gör hon i alla fall, och det är ju rätt unikt.
Min musiktörst är kanske större än någonsin. Jag är i desperat behov av livemusik, konserter, gåshud. Hade ju tänkt dra med mig Moa och Sofia på Immanu El i helgen, men då jag för nuvarande inte har några ekonomiska tillgångar är min situation mindre smidig så att säga. Det kanske blir en myskväll med Mirre istället, eller ännu en movie night framför Malins laptop?

Jag tror att våren kommer snart. Det känner jag på mig. Jag vill att våren kommer snart. Jag längtar något sjukt efter cykelturer och nybakta bullar i trädgården, när jag och pappa åker ut i skogen och plåtar vitsipporna, när man köper nya Converse och staden börjar långsamt att leva och ljuset kommer tillbaka och allt är himmelskt. Ungefär som när man var liten och räknade månaderna till julafton. Så mycker vill jag har vår. Jag mår seriöst illa av det här skitvädret. Den här vintern har varit den längsta på länge. Kanske också den äckligaste, segaste, tråkigaste, mest filmspäckade, musikaliska, krävande, sömnlösaste, sjukaste, underbaraste och braigaste av alla mina sjutton vintrar.

7 comments:

 1. Jag är också törstig på konserter, ny musik, gammal musik, FESTIVAL!
  jag och ida glodde på woodstock igår. och ay caramba, jag har nog aldrig varit törstigare i mitt liv.
  det skulle vart väldigt kul att gå på konsert, men jag har också zero dinero :(
  dinero suger hårt.

  ReplyDelete
 2. Hola! Way Out West släppte ju lite idiotbra grejer idag. Allt blir bah ännu värre nu.

  ReplyDelete
 3. Moa: Zero dinero verkar numera ha blivit ett permanent tillstånd i Eleonors liv. Inte bra. Alldeles för mycket taks away-kaffe köper jag också, som du redan känner till. Inte alls alls alls inte bra! Men du, så måste vi ju nästan komma till dig och se Woodstock snart...? "Whatscha say jose?!" :D

  David: Åh nej, ännu mer beslutsångest! :S Jag som nästan nästan hade bestämt mig för S!esta... Detta måste genast granskas. Har du förresten sett "Män som Hatar Kvinnor"? Måste se den, folk har överöst den med lovord i veckor.

  ReplyDelete
 4. Nej, det har jag inte gjort än. Tänkte se den på bion när jag jobbar, på fredag eller söndag. Det är ett sjuk sug efter den. Massvis av bokningar.
  Men som du skrev, den måste man se. Inte läst böckerna heller, så ännu bättre förutsättningar då. :)

  ReplyDelete
 5. Jag tycker verkligen vi ska ha moviekväll framför mitt windescreen-vidunder till laptop. Vi har ju en hel A4-sida att se oss igenom ^^

  ReplyDelete
 6. David: Hade jag haft 95 riksdaler hade jag lätt sett filmen i helgen... men nu har jag inte det. Då blir det svårt. Sjukt synd säger jag. Mikael Nyqvist in my heart.

  Malin: Om du inte hade valt att döma handboll och spela match och fylla resten av kroppen med om möjligt ännu fler blåmärken och svullna svarta fingrar hade det varit hemskt mysigt att ha filmkväll med din "widescreen" ;) Nästa helg, maybe baby? <3

  Moa: ...så därför kanske jag och Sofia kan svänga förbi dig istället, så slipper vi detta krångel med kapitalbrist och handbollsspelande vänner, och så bakar vi baguettes och glor på Woodstock! :D Kan du imorgon? Sábado? Domingo?

  ReplyDelete