Thursday, 26 March 2009

hair och turbulens

Den här dagen har, i motsats till gårdagen, varit ett helvete x antal gånger. Det började med att Vanessa kom med problembaserade besked om att vi inte hade varken golv eller väggar till montern inför UF-mässan imorgon. Ganska mycket mindre bra. Efter många arga, sura och frustrerade telefonsamtal blev vi till slut ett par tapetrullar rikare, och en företagsmedlem fattigare . Dock står vi fortfarande helt utan golv... Ingen som har lite parkett liggandes hemma i garaget? En gammal hederlig heltäckningsmatta, eller varför inte lite marmor?
Nu är i alla fall loggan färdigmålad och... det är väl i princip det som är färdigt i vårat företag såhär långt. Kan helt ärligt säga att det känns redigt pinsamt att stå och representera något vi jobbat "så hårt för". (Här talar jag för de flesta).Vi har jobbat hårt, det har vi, men inte alla, och inte tillräckligt mycket. Idag har vi alltså mest stressat omkring och varit arga och sura, och efter en del omstruktureringar i planeringen kommer vårt bidrag till mässan se lite annorlunda ut än vi först planerade, och då menar jag inte bara utseendemässigt...

Eftermiddagen tillbringades i en röd biostol på Östraboteatern där stolta Sinclairare, brötigt Y:folk och bratiga Agnebergare skådade esteternas uppsättning av musikalen Hair. Oj vad bra det var. Helt otroligt vilket jobb dom har lagt ner. Musikerna var grymma och skådespelarna minst lika bra, alla klädda i stora batik t-shirts, hippieband, vida jeans och fransvästar. Det var "fred på jorden" och peace-märken och marijuana och storblommigt och helbra. Dock tycker jag verkligen synd om de stackars omogna individerna i publiken som envisades med att stöna högljudd under klädombytena på scen, och kommentarerna som ihärdigt yttrades var så värdelösa och IQ-befriade att en likvärdig jämförelse förmodligen inte ens existerar. Så jävla lågt att sitta där i mörkret och kasta skit på talangfulla människor som lagt ner ett halvår av sin tid och sitt engagemang för att kunna framföra den här föreställningen. Så jävla nonchalant. Det är sådana människor man inte skulle tveka att sätta ett knä i skrevet på.

Imorgon är det alltså invigning av en utav Ung Företagsamhets regionala mässor "Våga Vara Egen". 200 företag är anmälda! Vi kommer att vara på plats 07:00, och mässan kommer naturligtvis att vara öppen för allmän beskådan. 12-16:00 om jag inte minns fel. På lördag blir det galamiddag och prisutdelning tillsammans med UF's coacher och ännu ej presenterade kända svenska profiler. Kom!

No comments:

Post a Comment