Thursday, 10 September 2009

torsdagsaukustik och fel på glasögonen

Sitter i filmsalen och klipper ett kortfilmsprojekt med Olle. Ibland går det bra. Då skrattar vi, säger att vi är ett bra team. Ibland går det mindre bra. Olle ser väldigt dåligt på nära håll. Han fick nyligen nya glasögon, men med tanke på hans ihållande fem centimeters-distans till datorskärmen är det tveksamt om det ens sitter några glas i dom där bågarna. Därför blir det lite knepigt när han ska förklara, guida mig genom servrar och genvägar, synnerligen knepigt, eftersom han knappt ser sitt eget namn i pt 48. Då tar vi en paus. Vi pratar om puertorikansk musik istället, han spelar Johnny Cash och Jim Morrisson på en luggsliten gammal gitarr för mig. (Tjena, han spelar ta mig fan bättre än Mr Cash himself!) Berättar om konserter han besökte när han var ung, att alla hans favoritgitarrister är blinda. Sedan pratar vi lärarpedagogik, konst och bristfälliga teorier om allt möjligt. Det är underbart. Jag har skolans pratsjukaste, jobbigaste, bästaste, svettigaste lärare alldeles för mig själv. Såhär borde alla eftermiddagar vara.

4 comments:

 1. Haha jag träffade Olle på stan klockan halv tre ikväll! Han var mer full än ett nyförälskat hjärta.

  ReplyDelete
 2. Skojar du! Olle full?! Han är då sannerligen en man fylld av överraskningar! :D

  ReplyDelete
 3. Alltså, då och då stöter man på den där Olle när man är ute i nattsurret. Han är alltid utom kontroll och man blir nästan lite sorgsen av att se honom. Jag tror att han har levat ett väldigt hårt liv, den mannen. Ett liv som fortfarande måste bearbetas och levas genom sorgedränkning. Jag var också en sån som lyssnade till hans berättelser en gång i tiden. Han gillar samma jazz-musiker som mig och har man en gång lånat honom ett öra så släpps man inte fören man hört hela historien. Oh ja, den mannen är fylld av överraskningar.

  (Bild på mig från Olles balkong. Tyckte den passade bra. Jag blev lite gymnasienostalgisk nu. http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v1747/215/88/643190856/n643190856_1667331_2814.jpg )

  Din blogg är en fin blogg.

  ReplyDelete
 4. Oj, vad förvånad jag blir nu. Hade verkligen ingen aning om att han var den typen av person. (Okej, egentligen hatar jag att stereotypisera och vara kategorisk när det gäller människor.) Hur som helst. Hann är en härlig karl. Och verkligen, börjar man lyssna, eller ens visar tendenser till minsta intresse blir han helt lyrisk och kör mer än gärna igenom hela sitt liv. Som någon slags revy, mitt framför ögonen. Och när han väl är igång finns det ingenting i världen som kan få honom att sluta...
  Jag tycker det kan vara riktigt fint. Men tragiskt att han är ute och ränner sådär.

  Tack för länken, vilken härlig bild! :) Jag vill också spela gitarr i rutiga brallor på Olles balkong!
  Kul att du gillar min blogg. Även om jag själv tycker att din är väldigt mycket bättre.

  ReplyDelete