Wednesday, 2 September 2009

poetry for breakfast

Photobucket
Photobucket

Jag sitter återigen framför datorskärmen. Den här gången för att sjukanmäla mig. Jag är väl medveten om hur mycket mina föräldrar hatar det faktum att jag spenderar mer tid med hårddisken än med dom och deras familjära kvällskonversationer. Mamma kommer in, frågar om jag är intresserad av frukost på ett sånt sätt som får mig att vilja skrika "helvete fan jag äter väl min jävla frukost när jag är hungrig och du behöver inte påminna mig om att jag ska äta frukost för det har jag gjort varje dag de senaste arton åren!"
Men jag skriker inte. Jag ser på henne och försöker på något telepatiskt omöjligt vis få henne att förstå att hon sårar mig med dom där självmartyriska kommentarerna. Kanske är det precis det hon försöker göra. Jag vill inte äta frukost med en självmartyr. Men jag skriker inte. Istället hör jag mig själv säga "visst, jag kommer alldeles strax".
Och sen dröjer jag mig kvar.

Ska ägna min dag åt att porträttera en författare som jag knappt vet någonting om. Jag researchar. Jag googlar och surfar omkring, bläddrar i dammiga böcker jag lånat på biblioteket, dricker kaffe och försöker komma på någon vettig formulering som på ett rättvist sätt kan beskriva en människas vilja, liv och mening. Inte helt okomplicerat. Jag har en kort resumé av en diktsamling att utgå ifrån, ett bra citat:

"They who dream by day are cognizant of many things
which escape those who dream only by night."

- från "Eleonora" av Edgar Allan Poe.

4 comments:

 1. Haha känner igen mig som fan i frukostscenariot xD
  Och än en gång, det där citatet är fint.
  Eller härligt kanske. ^^

  ReplyDelete
 2. Haha, gött, då är vi två! Minst.
  Och ja, härligt är precis vad det är. ^^

  ReplyDelete