Wednesday, 23 September 2009

ingen dans ikväll, men en jävla massa kaffe

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Från bottennvåningen hörs basröster i trippla frekvenser, ljudvågor stiger och sjunker. Det är Sofias MB-homies som kommit på besök för att assistera lillasyster med sina matematiska kunskaper. Det skrattas nåt hejdlöst, dricks oräkneliga kvantiteter kenyanskt bryggkaffe och samtalas oavbrutet om polygoner och trigonometri. Ibland kan jag verkligen känna genuin lättnad inför det faktum att jag inte valde det naturvetenskapliga gymnasiealternativet. Alla dessa formler och fördjupningsuppgifter hade fysiskt och mycket effektivt tagit död på min hjärna. Flera gånger om. För att inte tala om det obligatoriska kaffet. Jag lovar, det krävs otroliga mängder kaffe, ja egentligen ännu mer än så för att orka tänka sådana invecklade systematiska symmetriskt geometriska tankar. Vänta bara, om några år kommer den generationen barn vars föräldrar läst mattekurser över C-nivå vara resistenta mot koffein, så mycket brända nedmalda bönor som deras morsor och farsor hällt i sig. Om föräldrarna själva nu lyckas undgå ifrån att dö av allvarlig förgiftning på kuppen.

Kvällens egentliga plan var utgång och birthday celebrations i Oodelali, men eftersom Västtrafik inte insett att onsdagar är lika med fest och bravader finns det naturligtvis ingen fungerande anslutning med hemstaden. Ej heller med övriga stadsdelar i Uddevalla efter 23:30. Suck.
Alltså. Dans är en fysisk aktivitet som borde uppmuntras i alla högsta grad, precis som vilken annan sport eller idrottsgren som helst. Just det, precis, när ska dom införa permanent gratisinträde för partyfötter på klubbar och krogar? Med inkluderad rabatterad vätskeersättning? När kan man köpa sitt magetiska friskis-kort på Harrys liksom?
"Nej, jag kan inte fika sen, ska träna ikväll. Aa, Harrys ja."
Håhå. Nej, det där med idrott och hälsa har dom aldrig förstått sig på. Precis som Västtrafik vägrar att anpassa sig efter normala människors dygnsrytm. Förjävligt.

Imorgon har vi sinclairare studiedag. Jag funderar på att spendera denna vuxet och välplanerat, vakna tidigt, prassla med morgontidningen ihop med någon hälsosam smoothie, plugga historia, söka jobb, skriva franska stipendieansökningar och fixa fonderna på banken. Betala räkningar, lämna tillbaka försenade biblioteksböcker, gå ur Svenska Kyrkan. Tråkigt? Definitivt. Men nödvändigt.
Eller så kan man åka till Göteborg och hänga med fröken Strand. Eftermiddagsfika på Avenyn, ta en öl eller två, stressa ner, ingå ett garanterat pluggcelibat.
Ja, det vore ju också ett alternativ. Dessa beslut.

3 comments:

 1. you hot mama!
  kom med mig till gbg/partille den 10 oktober för att se rocketpeople! ja? ja, ja, ja?

  ReplyDelete
 2. Åh, 10:e var ingen bra datum! Ska äta hummer och dricka gott med släkten och familjen, fira lillsyrran och så :(
  Men Noah and the Whale i noviembre bangar jag inte!

  ReplyDelete
 3. oh no!
  okej..
  nej det får du absolut inte göra, nej!

  ReplyDelete