Thursday, 17 September 2009

behind the cigarettes/

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

För mycket kläder. Det var ungefär så långt jag var förberedd. Mitt huvud var rätt tomt och jag hade egentligen ingen aning om hur jag ville porträttera mitt fotogeniska offer. Hur som helst. I ärlighetens namn var jag smått nervös inför att träffa Kalle då jag under den senaste tiden följt honom via geniala formuleringar och inlägg i blogosfären och vid flertalet tillfällen förundrats över hans sätt att uttrycka sig. Han skriver bra, otroligt bra, och just den förmågan har jag respekt för. Men även nervositeten visade sig, precis som bootsen och halsduken, vara helt onödig. Jag knäppte bilder som aldrig förr, Kalle posade i hatt och cigg, vid flyglar, i bibliotek och gitarrbutiker. För en fotograf som uppskattar att utöva sitt konstuttryck till ljudet av musik var detta förmodligen drömplåtningen. Kalle spelade gitarr, Kalle spelade piano (Yann Tiersen och Håkan Hellström amongst others!), Kalle pratade om fioler och ackord. Kalle hade dessutom världens ballaste skor. Ni ser ungefär en microdel utav resultatet här ovanför. Kanske publicerar den färdiga kollektionen i ett senare inlägg. Bra dag. TACK SOM FAN KALLE!

12 comments:

 1. Det är du som ska ha tack! Riktigt, riktigt snygga bilder. Det är ovanligt att jag tycker bilder på mig blir bra, men det här var verkligen fantastiskt. Är jättenyfiken på resten av bilderna såklart!

  ReplyDelete
 2. Det är sånna här bilder jag skulle kunna släcka all törst och hunger med.
  jätte fina, otroligt fina.

  ReplyDelete
 3. Tack ska ni ha båda två!!!!!

  ReplyDelete
 4. Saklig: Tack! Åh, alla dina bilder är fantastiska!

  ReplyDelete
 5. Hur snygg får en kille lov att bli...?!

  //Kram

  ReplyDelete
 6. Oh, det var en knivig fråga. Jag tror faktiskt inte att det finns någon gräns för det där.
  Kram tillbaka!

  ReplyDelete
 7. Eleonor fy vad vackra bilder.
  Ses senare hoppas jag:)<3

  ReplyDelete
 8. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 9. Åh, tack Lisa!<3 Hoppas vi ses ja! Det blir helt underbart!

  ReplyDelete
 10. skärande fina bilder, underbart snyggt ljus och trots att jag inte har någon aning om personen i fråga, känns det som om du fångat honom väldigt väl. Fint syster!

  ReplyDelete
 11. Tack så hemskt! Det var, trots min bristfälliga planering och inspiration, men, med tanke på det fantastiska ljuset och den underbara musiken som inkluderades i fotograferandet, förmodligen en av de bästa plåtningarna jag genomfört.

  ReplyDelete