Sunday, 22 February 2009

skräckhuset

Jag var på sjukhuset. Pappa tvingade dit mig. För jag går inte dit frivilligt precis. Jag hatar sjukhus, dom gör mig yr och nervös. Därav den ganska självklara rubriken. Sjukhuslukten är som panikgift, jag blir smått livrädd. Jag tycker inte om när dom tar mitt blod, stoppar ner pinnar och långa stickor i halsen. När dom frågar och undrar fast dom egentligen inte bryr sig. Hur vet man att man blir omhändertagen rätt? Hur vet man att dom inte gör fel, att dom inte skadar, blandar ihop proven? Morfin, istället för penecillin?

Den här gången slapp jag i alla fall slapp blopdprovet. Men halsprov skulle dom ha, bakterierna på en sticka. Det fick dom. Det gick jättesnabbt och dom sa att det var värst vad jag var tålig, ja till och med duktig. Så sa dom till en sjuttonåring med sjukhusskräck.
Sen fick jag vänta länge länge i ett rum. Provet skulle odlas. Till slut kom en lång man som hette Mustafa ut, och frågade varför jag hade ont i magen. Inte lägligt. Inte bra. Han pratade inte bara extremt dålig svenska och sumpade sin chans till proffsigt första intryck, han hette Mustafa också, och hade blandat ihop mig med någon annan patient, och trodde att jag hade ont i magen. Det lilla hopp jag hade om att få en någorlunda normal läkarundersökning för en gångs skull dog. Pang.
När han insåg att han kommit fel blev han genast väldigt generad, bad om ursäkt och sprang ut igen. Jag hoppas han kände sig riktigt dålig. Till slut kom han tillbaka, hälsade och presenterade sig ännu en gång som Mustafa (?) och kunde enligt provresultatet och till min stora lättnad konstatera att jag inte led av halsfluss. Tada!

Nu är jag i alla fall hemma igen. Precis lika förkyld som innan. På nedervåningen sjungs Lykke Li och Freddie Mercury för fulla halsar av Sofia och Lisa samtidigt det bakas hallonmuffins och dansas i köket. Jag sitter på övervåningen med mitt honungsvatten och min huvudvärk. Och min förkylning som aldrig nånsin ger sig.

2 comments:

  1. Hahaha, jag hade också Mustafa när jag var där, hade halsfluss på jullovet. Han var helvirrig och man förstod knappt ett ord. Var ju mer förvirrad när man gick därifrån än när man kom. :D

    ReplyDelete
  2. Haha, eller hur?! xD Helvirrig! Inte konstigt att sjuksköterskor tvingas nöja sig med skitlöner när dom är så svårförstådda. Fast Mustafa var iof doktor. Och doktorer SKA vara professionella.

    ReplyDelete