Saturday, 14 February 2009

filmtime

Nån som känner sig manad att dela med sig av ett enkelt filmtips? Jag har svårt att definiera min smak, men destruktiva 90-talshistorier som Stay, Fight Club och Control är alltid lika uppskattat. Dramer som tenderar att sluta med att den manlige huvudrollsinnehavaren begår ett oförutsägbart självmord.
Någon?

14 comments:

 1. Jag gillar dem alla tre så jag borde väl kunna skaka fram något tips. Fast..öh, svårt att komma på något likartat när man väl försöker.

  Se7en är ju väldigt bra, samma regissör (Fincher) och huvudrollsinnehavare (Pitt) som i Fight Club. Mörk thriller.

  Talk Radio från 88 är en fin pärla av Oliver Stone. Minst sagt intressant, provokativ och destruktiv.

  La Haine kan jag avsluta med. Visade den för klassen förra året och, tja, utan att överdriva så blev den inte jättehyllad. Men jag tycker det är en väldigt bra film, som stämmer bra in på din beskrivning och som ahr ett fantastiskt svartvitt foto, visuellt sett. Fransk film från 95.

  Ett par tips. (!)

  ReplyDelete
 2. Åh, din film/musik-smak är ju helt underbar! :D Helt ultimat! Det låter super, verkligen. Konstigt att jag aldrig hört nåt om Se7en, med tanke på att jag älskar Fight Club.

  Haha, själv har jag aldrig visat någon film för klassen, men alltför många verkar (tyvärr) nöja sig med amerikanska b-komedier och liknande skit... och efter sådan hjärntvätt är det svårt att uppskatta bra film.
  En väldans massa tack ska du ha, för att du tipsar om allt BRA och läser min blogg! :D

  ReplyDelete
 3. Haha, det är så lite. Tack själv, för en himla bra blogg. Och jag har själv plockat upp ett par tips, bland annat vill jag mer än gärna se "Dream of Life". Den verkar underbar. Skulle dessutom mer än gärna besöka bion som du nämnde. Låter intressant och smalt, som omväxling från bion som jag jobbar på här i Lysekil.

  ReplyDelete
 4. Jobbar du där? :) Jag tycker det är nya människor där varje gång jag går dit! Känns som att halva Gullmarsgymnasiet jobbar där xD Fast det stämmer ju inte såklart. Men vad kul :) Jag hade tänkt söka jobb på Frideborgs biografen i Uddevalla, men dom arbetar tydligen ideellt och jobbar inte för någon lön. Men det kan ju vara värt det ändå. Fina filmer, och kul att lära sig lite mer om själva tekniken :)

  Och Dream of Life är underbar. Psykedelisk, ganska mycket hippiekänsla, fast ändå rockig och väldigt mänsklig. Den är riktigt bra :)

  ReplyDelete
 5. Ja, det gör jag. Vi är tre som jobbar i kassan, och två som är maskinister, vilket jag snart ska utbilda mig till också, förhoppningsvis. Så nära på halva Gullmarsgymnasiet. :)

  Frideborgs, vad det den som visade Dream of Life? Men ja, det är väldigt roligt. Skulle nästan kunna tänka mig att jobba gratis. Blir ju väldigt mycket film och socialt sett väldigt kul. Så det tycker jag låter som en bra idé. Om du hittar tid över förstås.

  ReplyDelete
 6. Du har lika bra smak inom film som musik ser jag :) Kan rekomendera "Memento". Jäkligt skruvad film vi såg på filmkunskapen. Den berörde verkligen.

  ReplyDelete
 7. Hahaha xD Nära på halva ja ;)
  Maskinist verkar ju vara hemskt kul, känns lite som ett yrke som håller på att dö ut nu när allt blir digitalt. Det hade säkert varit intressant! :) Jag har ju ganska fullt upp med skolan och alla möjliga projekt just nu, men jag hoppas kunna ta mig tid och få ett bra jobb någonstans snart. Det är snart mars och jag har inte ens sökt sommarjobb. Det är verkligen uselt. Jobbade i restaurangen på Havets Hus förra sommaren, men jag känner att jag orkar inte med en till sommar i den branschen, fy fan. Film och foto lockar lite mer.

  Frideborg är den biografen där jag såg Dream of Life ja. Väldigt enkel, men väldigt trevlig. Är man under 20 kostar det dessutom bara 30 spänn :) De visar ofta filmer på tisdagar och söndagar vad jag vet.

  ReplyDelete
 8. Tack för tipset Peter! Den ska jag komma ihåg ;)

  ReplyDelete
 9. Oj, då ska jag verkligen försöka ta mig dit! Kanontips. Peter gav också ett kanontips. Memento är en av mina absoluta favoritfilmer. Så bra att det gör ont.

  ReplyDelete
 10. Haha, ska vi starta en filmblogg av min blogg istället? Du och jag och Peter? Vi var ju så himla bra smak! :D Då ska jag absolut se den. Haha, nu har jag att göra :)

  ReplyDelete
 11. Skräckfilmer då? Inget för dig eller? Om det är kan jag tipsa om "Ils" :) Riktigt bra film!

  ReplyDelete
 12. Jag är inte mycket för skräck, men jag ska lägga den på minnet! Tack ska du ha, whoever you are :)

  ReplyDelete
 13. The Tracey fragments.
  den är absolutely lovely.
  hemsk, men lovely.
  jag har den, så nån dag kan vi se den? kanske idag, kanske imorn? :)

  ReplyDelete
 14. Ja, åh, absolut, hemskt gärna! :) Imorgon? :D Eller ikväll? Jag ska prata med min sösta!

  ReplyDelete