Saturday, 7 February 2009

rec. & götheborg

Från gråa tomma Lysekil till ljusa folkmyllrande Göteborg tog jag mig imorse på alldeles egen hand. Mötte upp Malin och André på centralen, sen drog jag och Malin iväg med det berömda stativet och filmkameran i högsta hugg. Väl inne i Nordstan hittade vi en alldeles utomordentlig utkiksplats ovanför rulltrapporna där vi oskyldigt och diskret riggade upp utrustningen och påbörjade inspelningen.

Vi fick en del bra bilder, tills en slug väktare kom smygande och undrade vad vi höll på med. Efter en förskrämd förklaring om att vi kom ifrån medieprogrammet i Uddevalla och höll på med en dokumentärfilm i utbildningssyfte kom naturligtvis följdfrågor. Hade vi tillstånd att filma här uppe? ? Hade vi tillstånd att stå här? a) verkligen inte. b) neeej... Vi var beredda att packa ihop och dra när den kompakta mannen mumlade att han "inte hade sett oss" och fortsatte sin patrullpromenad längs kakelgolvet. Ha!
Dock dröjde det inte många minuter förrän nästa walkie-talkie-biff kom gående och ställde samma frågor som biff nr.1. Vi uppgav återigen att vi var producenterna bakom den omtalade dokumentärfilmen utan namn, varpå han repeterade till kollegan i sin com-radio. Men den här gången var vi inte fullt så lucky, och blev ivägkörda. Så vi gick vidare ut bland göteborgarna och kunde bara vara glada över att biff nr.2 avstod från att ta vårat band och tillintetgöra det mellan kängan och golvet i Nordstan. Tack för det.

Efter ett resultat av avancerad övertalningsteknik inne på Shock lyckades vi fjäska till oss några gratis klippbilder av den trevliga butikspersonalen. Vårat dokumentärfilmsmaterial var nu komplett! Så mötte vi upp André och Lovisa för en thaibuffé i närheten av Brunnsparken. Sedan fortsatte Lovisa och jag på egen hand genom butikerna längs Avenyn. Vi fikade blåbärspaj på ett fullproppat Fröken Olssons - sjukt mysigt café, men vi var uppenbarligen inte de enda som tyckte det... Jag hittade the jeansjacka och investerade i ett par reachinos för ynka 79 riksdaler.

Under kvällen har jag mest sysselsatt mig med olivbröd, gitarren och nybakta bullar. Nu blir det te och film.

No comments:

Post a Comment