Wednesday, 24 June 2009

kom atombomb

Göteborg. Underbara stad. Mötte upp Joel och Niklas på Centralen, nyligen hemkomna från tre veckors tågluff. Brunbrända och helglada. Tog en fika med Joel i Vasaparken (vi valde den mest för att Håkan sjunger om den i Atombomb). Han berättade hela äventyret från början till slut. Den ocensurerade versionen. En stundtals ganska häpnadsväckande historia som tog ett par timmar.
Vi mötte sedan upp resten av the party people och drog till Julian i Ytterstad, en plats som minst sagt gör skäl för sitt namn. Klev av bussen mitt ute i ingenstans. Allt var vildvuxet och sommaridylliskt, smakade Mariestad. Ångrar att jag inte tog fler bilder under kvällen för Jules inbjudna vänner var onekligen toksnygga allihopa. Kvällsljuset optimalt för somriga grillbilder.
Tanken var väl från början att det hela skulle bli ett poolparty men det var bara 2m som badade. Å andra sidan tog han ju nästan upp hela poolen med sina två meter manlighet. No wonder att vi andra höll oss på terrassen.
Chillade i solnedgången, grillade hamburgare utan bröd, snackade mera tågluff och lyssnade på dålig musik. (Vad är det egentligen med den här dåliga-musik-trenden?! Under hela kvällen spelades en bra låt, och det var något med Joy Division som jag inte ens minns. Shit.)
Sen kan jag väl inte säga mycket mer. Bortsett från det faktum att alkohol har sina för- och nackdelar. Men det vet ju alla redan. I vissa fall överväger nackdelarna fördelarna. Som när man vaknar med en sprängande huvudvärk och inser att man kanske sagt ja till sånt man inte borde svarat på. Eller glömde man att säga nej? Svarade man alls?
När den ännu sovande kroppen på andra sidan sängen andas ovetande med förhoppningar om framtiden som blir ljusreflexer av drömmar i taket. När man inser att den där ryggen, den där armen runt nacken egentligen inte tillhör den man hoppades. Eller kanske snarare, när man kommer på sig själv med att inse att man låtit sig luras. Eller var man bara lite blind ibland? Blundade, och höll ögonen slutna lite för länge.

No comments:

Post a Comment