Wednesday, 15 April 2009

wednes.

Dagen började med simning. Tjohej. Att sömnig och obalanserad ställa sig i en dusch som mest skulle kunna liknas vid en högtryckstvätt kom lite som en chock. För att inte ögonen skulle utplånas helt av tsunamitrycket i vattenledningen riktade jag istället blicken upp mot taket. Äckel. Hela taket täcks av ett grönbrunvitt svampigt mönster, som uteslutande enbart skulle kunna bestå av antingen högst malplacerade kaffefläckar eller mögel. Jag tror faktiskt inte att jag vill veta. Att jag efter två relativt chockartade upplevelser sedan frivilligt tog mig ner i klorbassängen är något jag såhär i efterhand kan ifrågasätta. När klockan är strax efter åtta på morgonen kändes temperaturskillnaden mellan bassängen och Ishavet ganska marginell. Ingen jättehit kan jag medge. Men jag gjorde mina längder och kompenserade därefter fettförbränningen med en fet kanelbulle. Bra där.

Följande timmar spenderades mest i datasalen med portfolioarbete och hungriga klasskamrater. Efter sådär en halvtimmes Multimedia var vi nära att dö av svält och besegrade hungern med en fisklunch i matsalen. Påväg tillbaka till lektionen hamnade vi av någon anledning i mörkrummet. Vet inte hur det gick till. Om det var för att jag och André hade varsin ännu ej framkallad film hängandes i torkskåpet, eller om det var för att vi helt enkelt inte pallade mer Multimediaundervisning i källaren med vår omänskligt stressade mentor...? Vi gick i alla fall aldrig tillbaka till lektionen. Framkallningen däremot lyckades bättre den här gången. Tema arkitektur som sagt. Deadline nästa fredag. Jag har plåtat alldeles för lite. Brände ju en hel film i Italien när jag missade att veva tillbaka den när plåtningen var avklarad (!?!?!?!?) Enda nackdelen är väl kanske att alla bilder som inte passar in i kategorin "Arkitektur" var de som i huvudsak utgjorde den lyckade delen av framkallningen... Suck. Av den anledningen blir det förmodligen en tripp till Göteborg på fredag. Massor av film, nya bilder. Kan erkänna att Uddevalla känns sjukt oinspirerande efter en vecka i Italien. Så nu hoppas vi på Göteborg.

Sen gick André och jag till Hot 'n Spicy, köpte med oss thaimat och kalasade vid vingliga bord i källaren. Förbipasserande emos tittade avundsjukt och hungrigt, både på maten och på oss. Gratis middagsmusik fick vi också. Någon vänlig själ spelade en aukustisk version av The Pixies "Where Is My Mind". Mums.

Idag är det onsdag och Lisa sjunger i köket med Sofia. Det har blivit lite av en tradition. Att Lisa helt utan förvarning uppenbarar sig i vårt kök på onsdagarna, sjungandes och skrattandes sitt härliga skratt. Man blir glad bara av att höra henne. Nästan så glad att man för ett kort ögonblick glömmer av den fantastiskt smärtsamma skoskaven när man ramlar innanför dörren och hör hennes sång. Vanligtvis brukar vi dra oss ut på klipporna, eller till någon flisig måsskitsdekorerad brygga. Spela gura, dricka kaffe och sjunga falskt. (Jag och Sofia står för den falska biten.) Idag känns vädret dock inte lika inbjudande som det gjort de senaste onsdagarna. Därför kan vi nog räkna med en innekväll med nybakta muffins, stearinljus och film istället. Nu ska vi äta pestopasta. Ibland är onsdagar nästan i klass med fredagar. Nästan.

No comments:

Post a Comment