Monday, 27 April 2009

lågfrekvent

Klockan är halv åtta och min hals är om möjligt ännu värre. Den här utvecklingen känns inte bra. Det verkar som om varje kvart innebär en grov nedtrappning i dovhet vad gäller basröst. Lågfrekvent, minst sagt. Jag kommer alltså, om sådär en halvtimme, ha goda chanser att byta ut Darth Vader om så skulle behövas. Inga problem, skicka ut mig i yttre rymden, Universums slut och begynnelse! Jag skulle förmodligen göra mer nytta där än här hemma framför datorn/tv:n/halvsovandes med en bok i soffan.
Att vara sjuk i sådär två tre dagar fungerar ju, helt klart uthärdligt, men börjar det gå över fyra fem... rastlösheten rycker i fotoarmen, i en hjärna som kokar över av inspiration som det inte blir någonting av med än just en inspirerad tanke. Får man inte speciellt mycket utlopp för överskottsenergin här hemma. Att sjunga Håkan och Kings of Leon fungerar ju ett tag, men det har under eftermiddagen urartat och blivit en praktisk omöjlighet.
Men det som är allra mest frustrerande är varken basröst eller överskottsenergi utan det faktum att jag helt enkelt inte har tid att ligga hemma. En kortfilm väntar på att spelas in, skådespelarna är fixade, manus är skrivet... Och så matteprov och oinlämnade svenskauppgifter och multimediaportfolios och UF-företag och fotoalbum som ligger i skolan och bara väntar väntar väntar på att monteras och lämnas in.

Men som alltid med bakterier och virus är det inte mycket att göra. Bara att ta det lugnt, vänta ut, dricka dricka dricka te och vatten och kaffe och saft och C-vitamin, ja allt du kan tänkas hitta i flytande form. Kanske be en plågad bön och hoppas att det finns någon sjuk-Gud som läker dina symptom nån gång i framtiden. (Vet dock inte om det senare är någon större idé om man är ateist...) Själv käkar jag ingefära, rå vitlök, massa honung och chili. Dock måste man vara fokuserad när det kommer till chilin och ingefäran, gäller att svälja rätt, det blir så himla starkt när man sätter i halsen...

Har fått i uppgift att stå för musiken under grillkvällen på torsdag. En underbar uppgift tycker jag. Funderar nästan på att dra med mig LP-spelaren. Hur skönt hade inte det varit liksom? En enorm förlängningssladd längs hela Skeppsviken, mängder av vinyl, sprakande 80-tal!
Nej, men bomba gärna med bra tips och partymusik! Ingen jävla techno eller hiphop bara. Apropå "ingen jävla techno" fick jag en vänförfrågning på MySpace igår. Inget märkvärdigt med det, men killen som skickade denna råkade vara en grym pianist. En talangfull norrlänning, en naturbegåvning som aldrig tagit en enda pianolektion i hela sitt liv.
Trots det var det här faktiskt något av det finaste jag hört i instrumental väg. (Okej, han erkände senare att han tog en lektion när han var typ nio, men det kan väl knappast räknas?) Lyssna på honom här. Aha, filmmusik var min första tanke! Suck, killen hade sålt rättigheterna till en mängd olika bolag och materialet fick inte användas av någon annan, så länge bolagen i fråga inte spelade schyssta spelet och gav sitt medgivande. Ska snacka med min medproducent lite senare och se om det är värt ett försök. Fint som sagt. Mer instrumentalt och norrländskt åt folket.

6 comments:

 1. The Arcade Fire
  Hot Chip
  The Postal Service
  The Mary Onettes
  The Pains of Being Pure at Heart

  Där är ju fem tips jag kan tycka funkar. Fast javenne riktigt ändå.

  Pianogubben var för övrigt väldigt bra. :D

  ReplyDelete
 2. Åhmen tack så hemskt, ska ta och spana in dom efter frukost! :)
  Och visst är han bra!

  Får jag bara fråga hur det kommer sig att du känner till/har grymt bra koll på så många "okända" band? Eller är det bara jag som ovetande gått omkring och missat allt bra? Så himla mycket roligare när folk tipsar om sånt man inte hört tidigare liksom. :) In my opinion.

  ReplyDelete
 3. Oj, jag vet inte riktigt. Jag har ju ett genuint musikintresse, och med det kommer det mesta ganska naturligt. Jag läser tidningar, jag skriver och läser i musikforum, jag snappar upp tips från andra musikintresserade polare (ytterst få). Och så kollar jag upp allt som jag läst om och hört om. Allt som oftast.

  Ett stort tips om du vill hitta nya band i stil med det du redan lyssnar på, det är ju att skaffa ett gratis konto på lastfm, världens största (?) musiksajt. Min bästa musikvän, typ. :)

  ReplyDelete
 4. Låter underbart, alla borde lägga ner mer av sin tid på musik, egentligen. Inklusive mig själv.

  Lastfm säger du! Kanske borde kolla upp dedär. Har faktiskt aldrig nånsin hört något negativt om den sajten så :)

  Det är otroligt vad många online-konton och gratis nätverkstjänster man utnyttjar dagligen. Faktiskt. Det är nästan så att det blir lite läskigt ibland. I alla fall vid de tillfällen då livet stundtals verkar hänga på att dessa konton och e-postadresser och personliga kontaktnät man skapat på alla olika profilsidor, fungerar som dom ska för när dom inte gör det, ja då blir det jobbigt...! Dessutom ska man helst använda olika lösenord, och samtidigt memorera dessa. Puh!

  ReplyDelete
 5. Din basröst var grymt sexig imorse måste jag säga. Och pianokillen spelade ju skjortan av alla estet-elever tillsammans på Sincan. Wow säger jag bara.
  Hade passat väldigt bra i våran film som intro/outro ja. Rackarns att han har sålt rättigheterna annars kunde vi tjatat och tjatat att låta oss använda hans musik, eller iallafall någon av den. Vi får spela in våran egen!

  ReplyDelete
 6. Haha, min basröst imorse var INGENTING emot igår! xD
  Och ja, jättesynd :/ Han var ju både söt och norrländsk och pianist...! Attans.
  Men vi är ju skillade, vi fixar vårat eget beat, eller hur! ;)

  ReplyDelete