Monday, 20 April 2009

dans le meilleur des mondes possibles

Jag lyssnar på Volbeat och skriver uppsats om Upplysningstiden, Candide, Voltaire och Robinson Crusoe. En jämförande analys de intellektuella författarna emellan är ambitionen om slutresultatet. Ska vara klart ikväll, tillsammans med en lång Bellman-inspirerad dikt. Får se hur bra det går.
På onsdag blir det filmfestival i Göteborg. Projektet Angeläget som Sinclair varit delaktiga i under höst- och vårterminen ska ros i hamn, och de nominerade filmerna med temat "mänskliga rättigheter" kommer att visas på Bergakungen. Det blir nog bra. Ska passa på att plåta de sista rutorna till fotouppgiften också, när jag ändå är där.

Idag påbörjade Malin och jag våran kortfilm. Raggade skådespelare, skrev synposis och skissade på manuskript. Det blir vår sista produktion i Rörlig Bild, vilket känns ganska skönt men samtidigt lite trist. Mycket har strulat till sig i den kursen om man säger så, men hade jag kunnat hade jag läst B- och C-kursen parallellt med fotoinriktiningen, absolut. Två inriktningar alltså. 200 extrapoäng. Dubbla lektioner... Hårt men kul.
Nu ska jag återgå till öde öar och det forna bittra, fattiga Stockholm. Dekadens och alkoholism. Bellman och stråkar. Utdöda franska lyriker och poeter. My ass.

4 comments:

 1. Jag ska faktiskt också till festivalen. Jag och en kompis ska kanske, kanske få en intervju med Grand Archives på kvällen och han ska ha fotojobb där först. Kanske ses vi där då. :)

  ReplyDelete
 2. Va va va? Med Grand A.? Inte för att jag hört såååå mycket med dom, men jag har ju läst dina dunderrecensioner ;) Men vad kul! Kanske syns där. Och oj vad kul om ni får en intervju! Har ni kommmit igång med den där sidan än eller? :)

  ReplyDelete
 3. Nej, haha, vi har ju inte det. Vi har skrivit en hel del material men vi segar med layouten. När den väl är uppe så kommer jag länka den på bloggen så du lär väl märka dess närvaro i alla fall.

  Men jo, Grand Archives. Vi vet säkert på onsdag om det blir något eller ej, samma dag alltså. Så vi åker in och hoppas på det bästa. :D

  ReplyDelete
 4. Men det låter ju hur bra som helst ju! :D Jag håller tummarna!

  ReplyDelete