Thursday, 30 April 2009

valborg

Måste för det första be att än en gång få uttrycka min oerhörda frustration över min förkylning. Det blev inget party ikväll. Inget umgänge med härliga människor (folket, ni är saknade!) eller känsligt fyllesnack. Men trots det lyckades jag klämma in både god mat, hög musik, glöd och vin i min festfria Valborgsafton.
Det blev torsdagssupé hos mormor med släkten istället. Som vanligt är mormors mat på gränsen till ohälsosamt god. Resultat: när man går därifrån upplever man under några skrämmande ögonblick befinna sig i ungefär samma viktklass som en ångvält. Jag höll mig dock mest till den gravade laxen och salladen, samt några glas vitt. Lite som på midsommar. Helt underbart.

Imorse vaknade jag hyfsat tidigt. Konstaterade att jag var alldeles för sjuk/trött/opepp för att kunna att genomföra några rättvisa prestationer i skolan. Blev sedan medveten om panikhungern i magen. Gick upp, satte på ugnen, bakade muffins. Sen åt jag och Sofia en superlång frukost. Något vi mellan kaffesupandet och brödsmulorna konstaterade att man gör alldeles för sällan. Sen softades det mest hela förmiddagen.
Det bästa med att vara ensam hemma: man kan såsa runt i t-shirt och panties och spela Kent på högsta volym en halv dag utan att någon fäller dryga kommentarer eller har några som helst synpunkter. Resterande del av familjen befann sig duktigt i skola och på jobben. Naturligtvis tog vi tillfället i akt.

Vid lunch bestämde vi oss för att käka ute och begav oss till The Old House Inn. Delade på två dagens, kummel och tagliatelle med ricotta. Fina grejer*. Och krogen i sig har blivit helfräsch sen ägarbytet.
Som sagt, lite frustrerande/surt/jobbigt/irriterande med denna förkylning. Speciellt med tanke på att jag under det senaste dygnet befunnit mig i ett party-mood som aldrig förr. Som kompensation för frånvarande äkta celebrationanda har jag istället hoppat runt till The Hives, Eagles of Death Metal och Wolfmother. Har en liten crush på Bryan Adams också, sen igår. Jag tror inte att det blir långvarigt, men Heaven och Summer of 69 är ju trots allt helsköna klassiker.
Imorgon blir det Kornö. En utmärkt chans att ta det där premiärdoppet men hostan och hesheten säger emot. Sen ska jag träffa Mirre. Det var år sedan. Annars får jag väl passa på att önska er en trevlig Valborgskväll. Och till alla ni andra festsuktande sjuklingar - ni är inte ensamma.
*Bör uttalas på bred göteborgska för att innebörden ska få någon rättvisa i sammanhanget. Framförallt för att verkligen betona att meningen utan rekomenderat uttal inte alls får samma betydelse som då det uttalas "fina grejer" enligt den rikssvenska principen. Viktig skillnad.

2 comments:

  1. Jag tycker verkligen inte om din förkylning och saknade dig enormt igår. Men vi ska ha party för att celebraita att du är frisk när du blir det ^^ Fina grejer!

    ReplyDelete
  2. Åh, jag saknar dig nåt superenormt!! Har du lust att komma hit i helgen? Typ imorgon? :D
    Celebrate good times...! <3

    ReplyDelete