Monday, 10 August 2009

tre månader

Måndag morgon. Känner att morgnar som dessa i dess vanliga rutinmässiga bussresande skolstressade attribut inte är något jag längtar efter. Samtidigt som det på ett högst oförståeligt sätt ska bli otroligt skönt att återvända till the hard work. Tidsöverflöd och inspirationsöverskott tenderar för mig att resultera i ingenting. Jag behöver uppenbarligen press.
Sitter och försöker komma på vad jag gjorde med min sommar. Tio veckors ledighet, ändlösa nätter och tidiga morgnar med soluppgången... men var tog dagarna vägen?

I juni: dedikerade jag flertalet timmar åt musiken tillsammans Malin. Det blev både elektriskt och aukutstiskt. Jag gjorde mina första och hittills enda besök på Sticky Fingers, båda gångerna i trevligt sällskap och med helsköna liveband. Jag såg uppsättningen "Sårskorpor" på Studio 32 tillsammans med Lisa och Malin. Kanske det bästa jag nånsin sett i teatralisk väg.
Jag och min kära syster införde någon form av filmutbyte med David. En regnig kväll kokade vi mängder av te, såg Heima, satt mållösa, rös, och upptäckte Sigur Rós på riktigt. Det tackar vi för.

Photobucket
Photobucket

Under en tid i början av sommaren upplevde jag konstant yrsel, matthet, började sova middag, power-nappa, och tog tidiga kvällar. Efter tre veckor gick jag motvilligt till sjukhuset för att kolla upp symptomen. Det visade sig att allt stod rätt till, vilket kändes skönt med tanke på att min enorma oro enbart inför att ta mig till sjukhuset varit en plåga enda sedan det första tecknet på svimfärdighet. Någon vecka efter besöket försvann symptomen.
Midsommar kom med fantastiskt väder. Den hellyckade kvällen skålades in hos Chriffe i underbart sällskap. Följande veckor spenderades dagarna i hettan på Skälvik och jag uppnådde snart den efterlängtade kulören på mitt skinn.

Photobucket
Photobucket
ww
Juli: Jag spenderade några fina dygn tillsammans med Moa. Franskt filmtema, nattbad, matlagning och härlig musik. Vi blev bjudna på fest av till Ilja och Sara och dansade till världens sämsta musik hela natten. Jag spenderade mycket tid med min älskade syster och umgicks med KMGC som kom på besök, tog farväl av Mirre som for till Bosnien och återsåg Kajsa lite halvfrekvent emellan bussbytena från Lysekil.

kajsa
Photobucket
Sedan kom regnet. Någonting högst bittersweet som med sin halvdeppiga känsla fick mig på ett kreativt te-drickar-humör, samtidigt som det stundtals drev mig till vansinne. Jag googlade poesi och upptäckte fantastiske Bruno K. Öijer. Gjorde redan samma dag ett besök på biblioteket och lånade med mig alla hans diktsamlingar. Litteratur och mandelskorpor utgjorde sedan mitt vardagsliv under en tid.

Photobucket

Sedan kom känslan tillbaka.
Darling skrev: "Driver vardagsrutiner dig till vanvett, gör trygghet dig rastlös och lat?"
Insåg att det var den mest pricksäkra definitionen av mig själv på länge och packade en väska.

Tog mig ut till Kornö. Med en från början halvhjärtad inställning till två veckor på en nätverkslös ö höll sig rastlösheten alltid på replängds avstånd. Gjorde sig påmind i form av ensamma hundpromenader och uppgivna aukustiska nattliga melodier. Men i samband med insikten av att avkoppling på många vis är essentiellt för människan accepterade jag otillgängligheten och känslan dog snart ut.
Jag återsåg många gamla ansikten och spenderade under drygt en vecka dygnets alla timmar tillsammans med Tove och Louise. Vi lyssnade på den bästa musiken, såg de bästa filmerna, pratade de finaste minnena, drack de godaste teerna och hade den vildaste, galnaste natten och soluppgången någonsin.

Photobucket

Augusti: Insåg att det sista sommarlovet (EVER!) höll på att ta slut. Jag genomförde en försenad studentplåtning med Lovisa som resulterade i några riktigt fina bilder. Sen kollade vi mest på film och pratade Boston.
Kände att jag ville göra något meningsfullt av de sista kvarvarande dagarna och drog till Göteborg för att hänga med Tove och Louise i ytterligare ett par dagar. Vi hade en helbra helg med vin och sushi och Hitchcock och The Soundtrack Of Our Lives.
För sådär trehundraåttiofemte gången blev jag barnsligt förälskad i staden G:s alla möjligheter och oupptäckta gathörn och insåg att jag mer än gärna skulle spendera framtiden i någon av de dekadenta hörnlägenheterna. På onsdagsmorgonen tog vi ett melankoliskt avsked av Louise som skulle med tåget till nordligare breddgrader samma kväll. Insåg att jag skulle komma att sakna denna varmhjärtade konstnärssjäl något enormt ganska snart.

Photobucket
Photobucket

Bortsett danserna under sommarens alla fester (som jag efter varje uppvaknande ertappat med en utbredd ihållande träningsvärk) har jag inte rört mig speciellt långt eller mycket. På tre månader har jag inte varit söder om Göteborg eller norr om Trollhättan. Jag har inte besökt någon festival, skrivit någon bok eller gjort någon tatuering. Jag har inte sökt några jobb, gått på några konserter eller påbörjat projektet av den där fotostudion. Jag har förmodligen inte blivit bättre på att spela gitarr och definitivt inte på bilkörning då jag inte lyckats övningsköra mer än två gånger sedan maj.

Jag har tappat bort min mobiltelefon, levt på tjugor och femkronor och haft dåligt samvete, samtidigt som jag kommit på mig själv med att leva mer impulsivt och fördomsfritt. (Vilket jag personligen, allt som oftast, tycker är ett vinnande koncept i slutändan.)
Jag har kommit fram till värdefulla viktiga insikter, knutit nya kontakter och lärt mig mycket om mig själv. Jag har upptäckt mängder av fantastisk musik, upplevt nätter och morgnar som blivit smilgropsframkallande minnen jag kommer att ha glädje av när vintermörkret återvänder och blivit av med en långvarig tyngande abstinens till en väldigt speciell person. Jag känner mig på många sätt rik fastän jag inte tjänat en krona. Och jag tror ändå, trots resornas lysande frånvaro, att jag spenderat min tid med sådant jag saknat och behövt.

4 comments:

 1. Som vanligt Eleyonor så beundras jag av din talang, både text och bild mässigt! Ser mkt framemot 3:an med er alla. Mina underbara vänner i MP3C..

  Kram
  CH =)

  ReplyDelete
 2. Åh, vad roligt att höra! Visste inte att du läser min blogg :) Jag ser fram emot 3:an jag med, tror det kommer bli ett händelserikt år som antagligen, liksom alla andra, försvinner lika fort som det började. Vi får se till att verkligen njuta av alla framtida filminspelningar nu! Det här blir toppen! Kram

  ReplyDelete
 3. Låter som om du har spenderat sommaren väl, och det är bra. ^^ Och jag skulle bli redigt förvånad om du inte har blivt bättre på gitarr så mycket som vi har spelat tillsammans babe x)

  ReplyDelete
 4. Haha, okej, lite bättre har jag väl blivit, men kanske inte riktigt lika skillad som jag hade planerat^^
  Och ja, jag tror jag har haft en ganska underbar sommar. Gitarrspelandet med dig är till exempel en god orsak till varför :)

  ReplyDelete