Monday, 3 August 2009

tiger lily

Sitter och väntar på att tiden ska gå. Bussen rullar iväg om en timme och jag är otålig som ett barn på julafton. Ge mig ett par gummistövlar så springer jag ut och hoppar i vattenpölarna och regressionen är komplett.
Lyssnar på The Album Leaf, dör lite av de melodiösa mästerverken. Jag tror att instrumentalt är min grej. Känner att det ger ett större utrymme, möjligheter att tänka och filosofera mer kring den egentliga betydelsen av musiken. Eller nåt. Blir i alla fall väldigt mycket mer inspirerad av det här än genren med refränger och lyrik.
Funderar mer och mer på att haka på Lou efter studenten, dra till Italien, hyra ett stenhus i beriga Toscana och spela in film. Analogt i första hand. Och kanske, ibland, assistera Louise med sampling och musikproduktion, variera bildutsnitt och recordings med symfoniska ljudmattor. Känns som en grej. Jag har i alla fall insett att något annat än ett estetiskt yrkesliv i framtiden hade varit döden för mig. Jag menar, hur kan människor på allvar jobba på banker eller i matvarubutiker? Glädjedödarbranschen nummer ett. Fullständigt otänkbart.
(Skulle jag dra hela det här resonemanget blir det nog rätt uppenbart varför jag inte fick något sommarjobb...)

5 comments:

 1. Din blogg blir verkligen bara bättre och bättre. Tro inte att jag har försvunnit, bara för att jag inte bloggar eller kommenterar längre, haha. Jag har bara blivit lite trött på internet den senaste tiden. Gjort annat. Men din blogg är suverän.

  Hur som helst - på tal om instrumentalmusik och Göteborg - danska bandet Efterklang spelar på Parken i Göteborg om ett par månader. Tror du skulle gilla dem. Och de ska tydligen vara tusen gånger bättre live, då många jag känner säger att det är det bästa de har sett, någonsin (etc). Ett litet tips bara. Du får gärna hänga med mig och Alice om det är så! :)

  ReplyDelete
 2. Eller, de är till viss del instrumentala. Tycker att man kan kategorisera dem som det, då vokalerna känns mer som ett verktyg, ett instrument, än som någonting annat.

  ReplyDelete
 3. Åh, asså, tack som fan för allting! :) Jättekul att få positiv respons, verkligen. Óch skönt att höra att du inte försvunnit, förtår dig
  när du säger att du blivit trött på internet...

  Jag har hört talas om Efterklang men har faktikt aldrig lyssnat på dom. Blir dock väldigt sugen på att göra det nu, det hade varit helkul att haka på dig och Alice, om det är okej, om ni vill? :) Bara jag får veta mer exakt vilket datum det blir före.
  Men åh, det kunde bli helt suveränt! :)

  ReplyDelete
 4. Den 17 september är spelningen, på en torsdag närmare bestämt. Vet inte hur jag själv gör med skola och så dagen efter, men det är väl ett senare "problem". Har bara pratat snabbt med Alice om det på facebook, men hon var väldigt intresserad. Biljetter finns att köpa på Ticnet för 150 kr. :)

  ReplyDelete
 5. Awesome! Det är ju ganska snart :) Och kul att träffa Alice igen, har inte sett henne på jättelänge.
  Åh, jag ska verkligen fylla den här hösten med bra livespelningar och gratiskonserter. Det är precis vad man behöver när det blir mörkt och kallt.
  (Hej pessimist-jag som tar ut vinterdeppen i förtid...!)

  ReplyDelete