Monday, 24 August 2009

this fears got a hold on me

Photobucket
Photobucket
Jag dricker kaffe med pappa. Lyssnar på White Lies. (Repeat repeat repeat...) Vi är hemma och är sjuka tillsammans idag. Han micrar bullar och blandar svartvinbärssaft åt mig, precis som när man var liten. Den här gången har jag inte bara blivit förkyld. Jag har även lyckats dyka ner i ett bråddjup av övermycket inspiration. Som jag i och för sig allt som oftast gör när jag är sjuk eller inte har tid eller möjlighet att genomföra mina impulsiva försök och idéer till visuella eller verbala uttrycksformer.
Inser att jag, trots min omåttliga hatkärlek till storstäder, vill tillbaka till Stockholm. Nu. Axel sa: "Tycker det är väldigt roligt att träffa någon som tagit sig ända hit för att gå på museum och konserter istället för att festa till gryningen som de flesta andra." Visste inte om jag skulle ta det som en komplimang eller som ett tecken på att jag kanske borde bryta mig ur något slags mönster. Nu tänker jag i alla fall inte bryta mig ur. Istället bokar jag en tur och retur tillbaka till huvudstaden. Bara att hoppas på att inspirationen håller i sig till oktober. Då blir det utställningar av Salvador Dali, Fransceco Vezzali och Julia Hetta, vidvinkelplåtningar över Mälaren och Drottningholm. Kanske lite ny vinyl. Kanske fint väder, frostig asfalt och glödande höstlljus i Kungsträdgården. Någon som känner för att bli min följeslagare, fika-friend och guide genom storstaden ett par dagar?

2 comments:

  1. såg din blogg via en kommentar på 1.8-bloggen. du är väldigt duktig. vackra foton. gillar det.

    ReplyDelete
  2. Åh! Tack så hemskt! :) Jag är väldigt intresserad av eran blogg, tycker hela idén med att blogga kollektivt är hur bra som helst! Stor variation, döläckra bilder och frekvent update. Det är ju så det ska vara. Hah, nu måste jag ju kolla dina bilder också.

    ReplyDelete