Sunday, 4 October 2009

roy/harrys/horror


Photobucket
Photobucket
Photobucket

Har ägnat större delen av helgen åt film och allt vad det innefattar. Festivaler, prisutdelningar, inspelningar, kortfilm, långfilm, svartvitt och filmanalyseringar. Drog som tidigare nämnt till Göteborg för att spendera fredagen på Biograf Royal tillsammans med en mängd andra kreativa skådespelare och filmskapare. (Kalle Gustafsson från TSOUL var mycket riktigt på plats!) Satt och mös i salongen med Malin större delen av eftermiddagen, såg fantastiska produktioner, geniala idéer, poetiska budskap och enastående foto. Pausunderhållning av fantastiska Curly Lou som framförde Edith Piaf-influerade melodier från 1929, iklädd lösögonfransar, långklännig och vit boa.
Utanför på gatan spelade hårdrockskillar skön musik i kylan.

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Därefter begav jag och Malin oss tillbaka till Uddevalla igen. Besökte Matilda i hennes nya lägenhet. Där var det Parken och The Hives, gott vin och fint folk. Strax före tolv drog vi till Harrys. Hela Uddevalla var tydligen där. Vi missade happy hour med en treminuters-marginal, någon spillde en drink över halva min klänning och mitt knä hoppade ur led, men förutom små incidenter som dessa hade vi en riktigt trevlig kväll.

Photobucket
Photobucket

På lördagens planering stod skräckfilmsinspelning. Jag och Malin började morgonen med en riktigt god bakisfrukost, för att sedan spinna vidare på mattemat och baka kringlor, i form av elgitarrer, luftballonger och mustascher. I väntan på Janni och Matilda förberedde vi sedan inspelningarna. Hämtade skrämmande inspiration från dokumentärfilm, lokaliserade läskiga inspelningsplatser och blandade blod (sirap, soya, mjöl och karamellfärg i rätt proportioner kan bli otroligt trovärdigt!) inför kvällens bravader.
Vi klättrade på instabila stegar, smög omkring på vindar, fyllde trädgården med stearinljus, lekte med teatersmink, satte upp obehagliga skuggspel, väntade in månskenet och filmade oavbrutet med barnslig entusiasm tills batterierna dog.

No comments:

Post a Comment