Tuesday, 14 July 2009

twist and shout

Lyssnar på tvättmaskinens surr som trots öppna fönster med tillhörande ljud ifrån bilar, båtar, motorer och barn tränger igenom det mesta. Vi köpte en ny tv igår. En sån där gigantisk platt svart med LCD-skärm. Funderar på om vi kanske egentligen borde investerat i en ny tvättmaskin...
Hittade just ett helt underbart citat sagt utav en av världens kanske mest intellektuella kvinnor. Susan Sontag.
En gång i sitt liv sa hon:
"Life is not significant details, illuminated by a flash, fixed forever. Photographs are."
Jag tycker det var ett väldigt fint sätt att uttrycka den påtagliga men samtidigt utsuddade skillnaden mellan verkligheten och illusionen av den. Av livet. Av den stereotypa, allmänt uppfattade definitionen av vardagsidealen kontra mänskligheten.

Sofia och jag var hos Moa igår. Efter att jag stått på knä i källaren och målat matsalsbord hela förmiddagen. Moa hade fått nya geeky eyes i sköldpaddsgrönt och var om möjligt ännu sötare än vanligt. Vi bakade franska baguetter och gjorde egna chips (!), lyssnade på The Sonics, The Kingsmen, såg Paris Je T'aime ännu en gång. Sen kom det besök. Frostie och Sandra och Rasmus från Örebro. Vi degade mest i soffan resten av kvällen, drack väldigt mycket te, bakade kladdkaka, såg Hitta Nemo, njöt av Damien Rice, Cat Power, Metallica och Sonjagon. Jag var uppenbarligen den enda som uppskattade Sonjagon.
Sen blev det nattbad. Jag kompade Winnerbäck och Nirvana på min axelremslösa gitarr från Badhusberget till Norra Hamnen. Moa och Sofia twistade på bryggan. Och precis som senaste gången vi nattbadade var vattnet trots vinden och mörkret helt otroligt härligt.

Nu åker Moa till Spanien ett tag och vi kommer sakna henne något alldeles otroligt. Men i augusti, då ses vi i Stockholm igen.
Jag har för övrigt bosatt mig i Daniels shorts. Dom, och en oversized fotbollströja. Funderar på att helt byta stil och övergå till något åt street-hållet. Bara för att det är stört mycket skönare att ha rutiga surfshorts och ljusgrå college till knäna än att gå omkring i det jag vanligtvis brukar ha på mig. Som jag är dödstrött på.

4 comments:

 1. Men orka med att du lägger upp de fulaste bilderna som togs på din syster under hela kvällen. Bläk
  Long live Susan! (in all our hearts)

  ReplyDelete
 2. Öh, nej, du ser ut som en dödssöt hippieindian som man bara vill äta upp! :O

  ReplyDelete
 3. myskväll, som vanligt. men en sån vanlighet man inte tröttnar på! kommer sakna er oändligt mycket. stockholm kommer att bli bäst! puss!

  ReplyDelete
 4. Trots att det faktiskt blivit en vanlighet är det, definitivt, en vanlighet jag inte kommer tröttna på. Stockholm blir amazing och jag hoppas du får det helt underbarrrrrt i Spanien! Puss älskling<3

  ReplyDelete