Sunday, 5 July 2009

kornö

Har vandrat över kullerstensstränderna, sörplat te och spelat gitarr i köket in på småtimmarna. Ätit fler jordgubbar än vad jag kan räkna till, slappat i hängmattan, plockat snäckor och druckit underbart vin. Kornö hela helgen. The place to be. Stället jag längtar ihjäl mig efter under vinterhalvåret. De knarrande trägolven, Beatles på kassett, myggbetten, kantstött 30-talsporslin, färskpotatis, vindpinade sjöbodar i falurött, nyfiskad makrill, ändlösa grillkvällar, pratglada pensionärer, kaffe i trädgården...
Vaknade 04.45 på lördagsmorgonen. Gick och badade. Hade morgonen, luften, havet och hela Sandvik för mig själv. Ljuset var fantastiskt, det mesta allmänt tokbra.
Gick hem, gjorde pannkaksfrukost och körade i en falsk ja-må-han-leva för pappa med mamma och lillebror. Den nyblivna 50-åringen med allvarlig åldersnoja ville naturligtvis smyga så mycket som möjligt med födelsedagen. Vi isolerade oss därför större delen av dagen ute på klipporna, solade, badade, sov och läste.

Vid 19-tiden blev alla plötsligt väldigt spontana och skulle ha grillfest på ute på västsidan. Vi samlade ihop ett gäng (närmare bestämt halva ön), begav oss till Korsvik och grillade över en smått misslyckad glöd som tog x antal timmar på sig att bli brukbar... Det spelades gitarr och dracks vin, samtalades övervägande om fotografi och oljeläckage och alla som händelsevis råkade passera stranden efter eventuella kvällsbad och hundpromenader tyckte visst att vi hade himla trevligt. Tog lite halvt odiskret en omväg längs strandkanten för att erhålla en pappmugg rödvin, lite överbliven potatissallad, trevligt socialt umgänge. En helt underbar kväll.

No comments:

Post a Comment