Monday, 27 July 2009

ö-update

Photobucket

Sitter innanför papperstunna väggar i sommarhuset ute på ön. Skulle egentligen bara fixa lite bakgrundmusik till mitt foccacia-bak när jag upptäcker att det finns ett trådlöst nätverk tillgängligt. Nice. Lite oskyldigt snyltande har väl ingen dött av...
Ö-livet, kaffesupandet, dunkande dieselmotorer, den dekadenta pirat/fiskarfeelingen här ute. Det är hur bra som helst. Och helt underbart att träffa alla människor man vanligtvis bara hinner umgås med några få dygn under somrarna. I år har vi förhoppningsvis möjlighet att stanna längre.
I torsdags kom Malin hit. Vi begav oss till Klingkyrkan, en sorts grotta i berget som urholkats av inlandsisen för evigheter sedan. Det finns ungefär sju sådana i hela världen, varav två stycken i Sverige. En av dom här. Där spenderade vi resten av kvällen med våra gitarrer och koffeinhöga medvetanden. Malin fick återigen spela Nothing Else Matters x antal gånger. Det var magiskt. Akustiken inuti en femton meter lång gånger sex meter hög granitgrotta blir rätt fantastisk.
På fredagen blev det picknick och gitarrspel i Uddevalla.

Efter visiten i stan hade jag turen att springa rakt in i Louise (!) Då denna underbara människa på snart tjugo höstar envisats med att jobba och studera utomlands de senaste två åren har vi med en rätt låg frekvens tvingats hålla kontakt via mail.
K
vällen blev någon sorts livs-up-date om allt och ingenting. Efter att ha deltagit i den traditionella Visaftonen med tillhörande snapsvisor, internationellt umgänge och alkohol tände vi ljus, drack te ur gammalt porslin från Ostindiefararen och åt ostbricka på öns vackraste glasveranda. Lyssnade på syrsorna och filosoferade kring framtiden.
Igår joinade vi öns alla skickliga trubadurer, spelade gamla visor, Metallica och Guns 'N Roses nere i hamnen. Gick in först när solen gått ner och fingrarna domnat av kylan och stålsträngarna. Sen drog vi hem till Tove, åt kesomackor och drack soyamjölk i familjen Wettergrens dösköna soffa. Louise visade hela sitt bildarkiv ifrån Bergen och Paris, berättade om krogar och caféer, Montmartre, Normandie, Louvren... glänste med sin fantastiska franska. Jag och Tove satt hypnotiserade framför laptopen större delen av natten.
Tillvaron smakar Sauvignon Blanc, doftar tång och tjära och går i behaglig rehab slow-motion. Är det inte kortspel, gitarrkväll eller rabarberpajsbak så är det fotopromenader, Hitchcock, nattbad och luggsliten litteratur. Kan väl inte säga mycket mer än att jag tycker rätt bra om mitt espressofyllda aukustiska offline-liv här ute.

1984
blues
sound
Tove
Photobucket
Photobucket
colour
afternoon
company

2 comments:

  1. jag blev nästan orolig för er bromans, eftersom ingen av er uppdaterade bloggen på evigheter!
    längtar tills jag får se bilderna! ha det underbart! pusss

    ReplyDelete
  2. åh, det går ingen nöd på oss inte! men som sagt är livet rätt offline här ute, därav dålig uppdatering. bilder kommer här och nu! :) hoppas du har det lika underbart som vi! pusss

    ReplyDelete