Saturday, 27 February 2010

wednes-fri

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Onsdag: Jag och Sofia besökte Moa ännu en gång. Vi lagade chililax med couscoussallad, drack rött och såg på musikal. Moa var vacker som en dag!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
På torsdagsmorgonen tog vi bussen till Göteborg för att kolla rean och hälsa på fint folk. Det var mest snökaos och övervägande miserabla prognoser så vi spenderade större delen av förmiddagen på caféer. Kycklingpasta och latte på La Bagatelle. Knäppte nästan inga bilder alls. Träffade Kajsa för en muffinsfika på Condeco som höll oss sällskap i bokhandlarna genom jakten på den prefekta romanen. Hittade en alldeles för dyr pocket som jag inte köpte, men som jag förmodligen hade älskat att läsa. Engelska om musik och tragik. Köpte istället en tjusig journal att författa mina bravader och äventyr i Kina när det väl blir dags...
När det blev mörkt mötte vi upp Anna och Christoffer på Beyond Retro och gick igenom hela sortimentet av välskräddad vintage.

Photobucket Några timmar senare satt vi slutligen hemma i Louise välbekanta lägenhet på Aschebergsgatan. Åt saffranslax med pasta. Så fort mättnaden infunnit sig dök, som sig bör hos tre matgalna flickor, en brijlant illusion om fruktsallad upp i våra huvuden. Vi begav oss till Konsum för att inhandla exotiska smaksensationer. 300 riksdaler gick det kalaset på. Louise bjöd in sin vän och filmkollega John som dök upp någon gång strax före midnatt. Sedan spenderade vi natten med fruktsallad och chai på trägolvet medan snön rasade ifrån taken utan- och ovanför. Såg den sydkoreanska filmen 3-Iron. Billarm, bussar och spårvagnsljud. Soundtracket av en storstad.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
På fredagen tog vi sovmorgon, åt frukost med både solsken och plusgrader utanför. Louise bjöd på underbara hallonsmoothies och goda juicer och glänste med melodier av Yann Tiersen på familjens gamla piano. Sedan borstade vi tänderna och förberedde oss för nästa smakupplevelse som blev en fika på Java. Sammanstrålade återigen med fröken McManus för latte och peptalk inför den kommande barockplåtningen vi skulle genomföra.
Min fotografiska plan var Anna i rubinröd teatralisk klänning från Göteborgs Operan, ståendes i mitten av en pampig upplyst kyrka. Vi satsade slla kort på Vasakyrkan men möttes till vår besvikelse och av liljor och kistor så fort vi kommit innanför koppardörrarna. Inte helt välplanerat. Funderade länge på vilka andra närliggande kyrkor vi skulle hinna till innan det blev dags för nästa akvititet, tills vi hittade en helt magnifik trappuppgång vid Göteborgs Universitet. Ljuset däremot var av mardrömskaraktär och utan tillgång på varken blixtar eller lampor blev bildresultatet som helhet ganska fruktansvärt. Självfallet var Anna som så många gånger förr en tålmodig och vacker fotomodell och personalen i byggnaden reagerade både med häpnad och förundran över denna skönhet poserandes i deras trapphus. Ska ta och hyra in ett assistansteam inför nästa session. Bokade i alla fall tid för en ny shoot i nästa vecka och hoppas på bättre ljustillgångar då.
När klockan slog två var det dags att möta Filip för en visit på Stadsmuséet. Vi såg Gatans Poesi, en alldeles underbar utställning av Hillevi Nagel med fotografier ifrån Göteborgs gator och torg. Inspirerande! Sedan var det mest skratt, kaffe och vinyl.
Bild 6 av Sofia och bild 7 av Moa.

2 comments:

  1. Massa härliga bilder! Och tack för de fina orden:)<3

    ReplyDelete
  2. <3 ! kul att ni kom. Underbara inlägg.

    ReplyDelete