Thursday, 7 May 2009

regn

Det ösregnar. Jag hatar och älskar det samtidigt. Älskar det, kanske mest för att jag just nu befinner mig inomhus där det är varmt och torrt och musik och te och rostat bröd. Hatar det, därför att jag vet att jag om ett par timmar måste ta mig ut i pissvädret, fixa nytt kursmaterial och färgkartor och block och pärmar, lämna in arbetsansökningar och rusa till bussen. Har jag tur följer även den här dagen samma mystiska meterologiska mönster liksom gårdagen och tisdagen med ösregn på morgonen och strålande sol på eftermiddagen. Om jag har tur.
Trots min hatkärlek måste jag ändå medge att jag saknat regnet. När regnade det senast, före tisdagen? Jag kan inte minnas. Bästa sakerna att göra när det regnar enligt mig är följande:

- Se en film i en nedsläckt källare. Eller ännu hellre i en mer lyhörd lokal där man hör smattret mot fönster och tak genom replikerna och ljudeffekterna. Grymt mycket popcorn och varm choklad.
- Sitta på ett trångt café i en storstad och se alla människor fightas mot blåsten utanför, svarta paraplyer som vränger sig åt fel håll. Rödljus och neon som reflekteras i vattenpölar och förbipasserande bussar som orsakar smärre tsunamis när de kör förbi.
- Stå längst ut på en klippa vid havet och bli fullkomligt genomblöt. Gå hem, lägga i en skiva och ta ett bad.
- Orsaka strömavbrott så att man tvingas beställa hämt-mat och fylla hela huset med stearinljus.
- Trängas tillsammans med fina vänner i en utsliten soffa, en gitarr och många högljudda sångröster.
- Cykla till stranden och bada i havet.

4 comments:

  1. Absolut! En film ikväll kanske? Fast jag har dömycket plugg. Men vi kan höras i eftermiddag? När har du tid? <3

    ReplyDelete
  2. Regn är jävulens påfynd när man är ute, men helmysig när man är inne ^^

    ReplyDelete
  3. Där har vi dagens sanning. Men råkar det vara sommar kan regn vara helt okej faktiskt, även på utsidan. Eller inuti en segelbåt, till exempel.

    ReplyDelete