Monday, 11 May 2009

movie monday

Härliga måndag. Det blev filminspelning i soliga Hasselbacken hela eftermiddagen. Jag och Malin körde de exteriöra scenerna tillsammans med våra fantastiska skådespelare Lisa, Peter, CH och Nicole. Malin skötte ljudet, jag var filmfotograf. Att regissera, iscensätta, strukturera, förbanna motsträvig teknik, skrika, ta om, skratta, sucka, stöna och fundera är både påfrestande och kul. Mest är det kul.
Jag skulle kunna tänka mig att jobba med film resten av livet om jag fick möjligheten. Starta ett eget produktionsbolag, jobba dygnet runt, anlita okända talanger och göra framgångsrika succér i Oscarklass. Det roliga med film är att det är ett hantverk. På många sätt inte alls så digitalt och high tech och retuscherat som många tror. Allt handlar om kreativitet, att ventilera inspiration och få utlopp för galna idéer. Ett teamwork där processen är värdelös om någon saknas, men om alla kämpar, kan bli helt oslagbart. Inte för att jag gjort så himla mycket film, än, men redan efter ett år i en A-kurs vet jag att det faktiskt är så det är.
Recordingen var i alla fall riktigt lyckad och jag och Malin återlämnade stativ, bommar, mickar, muffar, kameror, sladdar, lurar och manus på skolan vid fyratiden, höga på film-endorfiner.

Att det dessutom håller på att bli sommar på riktigt gör inte saken sämre. I skrivande stund är jag lite kär i hela världen. Nu ska jag baka kanelbullar.

4 comments:

 1. Oja!, mycket skratt har det varit:),jag har haft riktigt kul! Plus att allt bara känns otroligt sommrigt gör dagarna så mycket bättre:)<3

  ReplyDelete
 2. Eller hur! Jag tycker att vi startar ett filmbolag nu med en gång, så blir du och Nicole stjärnor över en natt! ;D

  ReplyDelete
 3. Hehe.. Det är så sant du säger om filmyrket! Håller verkligen med dig! Klart vi måste göra mer film i framtiden! Oscarsgalan nästa <3

  Kram
  CH

  ReplyDelete
 4. Åhmen inte visste jag att du läste min blogg, vad roligt! Oscarsgalan nästa indeed!:D Ser fram emot att se filmen från kvällen hos Amanda! :)
  Kram!

  ReplyDelete