Tuesday, 26 May 2009

father & son

En hårdrockspappa med platinablond krullig två-åring i knäet. Dom, en liten enhet av blodsband och gener, satt på sätet framför mig i bussen, fullkomligt förgiftade luftkonditioneringen med koncentrerad kärlek och värme och äventyr och hårdrock. Lite jobbigt. Fick anstränga mig rejält för att inte kidnappa båda två. Jag tror jag dog lite, överförde en del av min själ och ensamma hjärta till den där lille sonen och hans helballa farsa. Det är något med kombinationen coola pappor - söta barn. Jag vet inte vad, men jag blir lika kär varje gång. Man vill liksom fånga deras kemi, suga in hela härligheten i en glasburk som man kan öppna när man känner att man behöver en extra dos av oövervinnerlig genuin kärlek. Eller verkar det bara helt sinnesrubbat?

Jag bor mitt emot en lekpark. Dit kommer folk varje dag, leker och gungar och skriker och tjuter, fyllejävlas om nätterna. Ibland kommer min favoritpappa dit. Jag kallar honom så. Han har långt brunt hår och är skitsnygg. Hans två sockerbarn verkar mest helt underbara och han har världens finaste kamera med världens största objektiv som han förevigar barnen med när dom springer omkring, åker ner för rutschbanan, kastar sand och gungar och jagar varandra. Hans fru verkar dock rätt dryg. Om jag någonsin, mot förmodan, skulle bli pappa ska jag spara ut håret i lagom hårdrockslängd, plåta mina ungar vid varje givet tillfälle, ta med dom på hisnande bussresor och åka rutschbana med dom hela tiden, varje dag.

Jag var på sjukhuset idag. Vaccinerade mig mot TBE. Två sprutor till, sen är jag immun mot hjärnhinneinflammation. Känns rätt skönt att veta, sådär. Man kan tydligen bli riktigt dålig av det. Vara sjuk i över ett år och så vidare. Känns inte som någon hit.
Little Big Fish hade för övrigt möte med Uddevalla Kommuns demokratiutvecklare dagen till ära. Vi utvärderade det gågna året, samarbetet mellan oss och kommunen, diskuterade nya planer, framtidsutsikter. Fick reklambeklädda små kylbagar för att vi skött oss så himla bra. Kändes helt okej. Vi kommer ha minst lika mycket att göra i höst, roliga grejer. Det här blir toppen.
Elsewise: Funderar på att dra till Sticky Fingers på torsdag. Nån som ska med?

8 comments:

 1. det låter lite som Parfymen det där, att man vill förvara och suga in härligheten i människor.. vi måste hyra filmen så fort ni läst ut böckerna. i've gotta see it again.
  elsewise, vad hände på sticky på torsdag?
  puss :)

  ReplyDelete
 2. Haha, kändes kul att komma in på det där mötet. Typ 10 min sen, jätterufsig i håret och en jätteblåtira. Vilket intryck!

  ReplyDelete
 3. vilket utsökt sätt du skriver på - gillar din stilistik OCH dina bilder !

  ReplyDelete
 4. Moaboa sötnos: Jag läste ut Parfymen för ca en timme sen - jävlar vilket oväntat slut (!) och jag är supersugen på att se filmen, så den tycker jag att vi tar och hyr, nu med detsamma! :)
  Jag vet inte riktigt vad som händer på Sticky, är mest sjukligt sugen på att gå ut. Känns som nästan som självbedrägeri att jag fortfarande inte hunnit utnyttja min myndiga ålder, nu när jag faktiskt kan.
  Jag blev typ medbjuden av Joel men jag har inte bestämt mig om jag ska dit eller inte. Skulle du ha lust att hänga på i så fall? :)

  Peter: Haha, det var ett underbart intryck! Man kan ju hoppas att Stefan & Josefina tyckte det också...^^ Jag gissar att blåtiran var från äventyren på Trädgårn?

  ReplyDelete
 5. Johanna: Tack så hemskt mycket, jättekul att höra, verkligen! :D

  ReplyDelete
 6. Yay, sounds like a plan!
  Åh, det skulle vart super kul! Men jag får se, har zero dinero och inge fritidskort heller. men det kanske går att ordna. jag hör av mig imorn! puss!

  ReplyDelete
 7. Du gissar alldeles räät. Men, jag bär mina ärr med stolthet. Som en vietnamveteran.

  ReplyDelete
 8. Haha, det är så det ska va! ;)

  ReplyDelete