Wednesday, 27 May 2009

färdigfilmat

Vaknade 05:00, hoppade in i duschen, tok-yr. Höll att att svimma. Fyra gånger. Insåg att nåt var väldigt fel. Ringde sjukvårdsupplysningen, "jag håller på att svimma hela tiden och kan inte stå rakt utan att allt snurrar", kände mig ynkligast i världen. Misstänkte TBE-vaccinet men sjukvårdaren trodde inte att fästingkoncentratet var orsaken. Ihållande svimfärdighet var tydligen ingen normal biverkning. Hä. Blev rekomenderad att stanna hemma och vila resten av dagen.

Det hade jag inte tid med. Hoppade dock över första lektionen eftersom terräng-orientering kändes lite väl utmanande i halvt avsvimmat tillstånd. Stor risk att jag blev lika yr ute i skogen, läste fel på kartan, höll kompassen i motsatt riktning och hamnade i typ... Färgelanda?
Tog i alla fall bussen till skolan lite senare. Spelade in slutscenerna till kortfilmen med Malin i Hasselbacken och Fasseröd. Nu har vi äntligen allt material färdigt! Nicole och Lisa var superduktiga, helkul att för omväxlings skull få samarbeta med lite teaterelever. Vi firade reliefen med tre gigantiska tacosallader från Cactuz som vi åt med en massa vitlök- och Rhode Islanddressing i klassrummet, på lektionen som vi kommit för sent till. Tror inte mentor Dan riktigt hajade situationen. Han poängterade varken sen ankomst, vitlöksdoft eller lunchande på lektionstid. Han sa bara "värst vad mysigt ni har det" och tittade hungrigt ner i våra sallader. Betedde sig med andra ord precis som vanligt.
Sen däremot tog jag igen både försening och lunch och satt kvar i datasalen till fem. Portfolion börjar arta sig. Lite. Dock tycker jag fortfarande att den känns sjukt oproffsig, men jag kanske länkar till den i framtiden, om jag blir nöjd. Vilket jag väldigt sällan blir. Aldrig, snarare.

Har en lektion imorgon. Ska redovisa producerat kursmaterial i Inredning & Design. Sen blir det kanske kanske Sticky. Det hade varit nice. Och fredagen är dessutom studiedag. Så himla lägligt. Då blir det kvällsteater med Lisa och Malin i Uddevalla.
På lördag ska jag och Malin på Kôrpehôla (osäker på stavningen där, rätta mig om jag har fel Mauuulin!). Det blir en heldag med öl och sol och häng och glamrock. Finfint. Och söndag blir antagligen precis som alltför många gånger tidigare dagen tillägnad min nya studiemetod - panikplugg.

Jag missbrukar verkligen Bon Iver. Missbrukar. Jag är fruktansvärt bra att spela sönder underbara låtar, mästare rentav. Repeat-lyssna och insupa finstämda, perfekta ackord och trumslag, välavvägda ord och meningar, minsta rösthöjning, pauseringen i lyriken. Och jag lär mig aldrig av mina misstag. Inser inte att jag förstör det fina om och om igen. MEN, dom är ju så underbara och jag vill ju bara ha dom, sjungandes i mina öron dygnet runt.

2 comments:

  1. Jag vill klippa nu och Lisa och Nicole var hur duktiga som helst och D. är som han är och cactuz-sallad var gott och teater blir mys och du stavade helt rätt och till och med jag tycker Bon Iver är okej och vi ses snart eller sen ikväll. Puss på dig <3

    ReplyDelete
  2. Åh, puss, jag älskar dig och du är underbar och vi är världens bästa filmskapare någonsin!<3

    ReplyDelete