Tuesday, 23 March 2010

China is amazing

En vecka i Kina. Under sju fullspäckade dagar har jag bevittnat en tiondels micromiljard av magin i detta häpnadsväckande land. Befinner mig fortfarande i något slags tillstånd av konstant förundran. Fylld av någonting som påminner otäckt mycket om känslan dagen före julafton 1996. Upprymdhet, förväntan. Kontraster, dofter, smaker, jazzkonserter, persikoljus, sandaler. Konstnärsmiddagar, marknader, minoritetsbefolkningar, fotosessioner i vackra, dekadenta, bisarra miljöer.
Med en viss risk för att låta klyschig är varje dag ett äventyr. Just nu har vi vattenbrist. Har inte kunnat diska på en vecka, inte duschat på fyra dagar. Idag fick vi flytta till en helt ny lägenhet, då var till och med iskallt vatten och kinesiskt uttorkat mangoshampo en befrielse. Men trots bristen på både havsutsikt, vaniljyoghurt och en många gånger ytterst medioker hygien är allting helt jävla underbart. Med betoning på helt, jävla och underbart.
Höll en föreläsning på Yunnan Design University om svensk design- och konsthistoria idag. Det var ballt. Imorgon ska vi till Art Institute och föreläsa om film och fotografi. Even better. På torsdag reser vi iväg inåt land och badar i kokosmjölk och rosenvatten hela dagen. Till helgen tar vi en minivan till Yun Yang och plåtar risfält på över 2000 meters höjd.

Återkommer ständigt till samma uttryck vad gäller min uppfattning om den här resan - det finns inga ord.

1 comment: